L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) incorpora nou personal per a tramitar subvencions

Cata Campins

 

Aquesta mesura es pren després d’haver comprovat que és un dels grans problemes i una de les grans demandes que té el sector.

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) incorporarà durant els propers mesos cinc persones per intentar anar més al dia pel que fa gestió de subvencions públiques que atorga la institució. Tres persones ja s’han incorporat i la resta s'aniran incorporant durant els propers mesos. A més, l’IEB ha establert un pla de millora dels terminis de les convocatòries de les subvencions de 2024. 

L’IEB gestiona més de cinc milions d’euros de subvencions públiques com promoció a l’exterior, mobilitat, creació, fires, festivals i jornades professionals, edició de recerca i divulgació, entre altres. Aquests ajuts constitueixen un gran suport perquè el sector cultural segueixi endavant, atès que és un sector amb una forta dependència del suport institucional.

La millora de la gestió de subvencions és un dels objectius de l’IEB i de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports per a aquesta legislatura, ja que ha estat un dels grans problemes que s’han detectat després de les diferents reunions amb els sectors culturals que s’han pogut desenvolupar des de l’entrada de l’equip de Jaume Bauzà a aquesta conselleria. A més, cal destacar que durant el mes de gener, es faran reunions presencials a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera per saber què demana el sector per millorar les convocatòries dels ajuts.

Cal destacar que a l’inici de la legislatura actual, la institució comptava amb més d’un 40% d’expedients pendents de 2022, mentre que a l’actualitat només manca un 10% per liquidar. Respecte de 2023, l’entitat està a punt de publicar totes les resolucions definitives dels expedients d’aquest any. 

El director de l’ IEB, Llorenç Perelló, afirma «que és necessari gestionar millor totes les iniciatives que duu a terme aquesta casa i escoltar el sector. Per això anirem a cada una de les illes a recollir les demandes». A més, Perelló afegeix «es nota que faltava gestió, atès que alguna d’aquestes places estaven dotades pressupostàriament i també creades però no cobertes, per tant, era manca de voluntat política».

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació.